>> Home >> Over ons >> Over ons

Over ons

Wat begonnen is als een kleine werkplaats in Rotterdam is nu, ruim 50 jaar later, uitgegroeid tot hét distributiecentrum van auto- en truckbanden van Europa. Op industrieterrein Moerdijk is een logistiek centrum van wereldformaat ontstaan. Meerdere locaties samen vormen één geoliede logistieke machine.

Het maakt voor ons geen verschil of het nu gaat om een trailer vol of enkele stuks. Iedere order krijgt bij ons dezelfde aandacht. Doordat wij kwaliteit, service, kennis en vakmanschap altijd hoog in het vaandel hebben gehouden zijn veel van onze relaties "klanten van het eerste uur". Relaties waar we trots op zijn. Naast relatiebeheer richten wij ons, met een professionele commerciële afdeling, uiteraard ook op new-business want hoe groter de klantenkring hoe groter het inkoopvoordeel.

Onze inkoopstrategie is er op gericht om wereldwijd de A-merken, onze private labels en exclusive brands in grote hoeveelheden in te kopen. Mede dankzij deze inkoopstrategie kunnen wij tegen zeer concurrerende tarieven de banden altijd uit eigen voorraad leveren.

Onze eigen transportafdeling regelt 24 uur per dag, 7 dagen in de week de levering in heel Europa. Speciaal voor spoedleveringen hebben wij een "Express Service". Snelle leveringen als extra service, buiten de vaste aflevertijden om.

Inter-Sprint is koploper in de branche als het gaat om investeringen in nieuwe technologieën. Het online bestellen van banden, wielen of complete sets in combinatie met dag- of nachtleveringen is voor onze klanten al de gewoonste zaak van de wereld. De in eigen huis ontwikkelde ICT systemen ondersteunen al onze geautomatiseerde processen. Maar ook het ondersteunen van klanten bij het ontwikkelen van complexe, online voorraadsystemen is geen uitzondering.

Vanzelfsprekend investeren wij continu in mensen en kennis, want juist de combinatie van vakbekwame mensen en een betrouwbaar logistiek traject is onze kracht.

Inter-Sprint optimaliseert transport en kiest voor duurzame toepassingen

Inter-Sprint kijkt niet alleen kritisch naar de milieubelasting van de bedrijfsprocessen, maar ze gaan verder. Hans Visser: "Als distributeur heb je weinig tot geen invloed op het productieproces en de milieubelastende aspecten hierbij. In dat traject ligt vooral een rol weggelegd voor de industrie om de milieubelasting tot een minimum terug te brengen. Wel kijken wij kritisch hoe onze leveranciers omgaan met het milieu en bij de keuze voor nieuwe leveranciers laten wij ons vooraf informeren over het productieproces en de genomen milieumaatregelen.

Bij alle activiteiten en logistieke trajecten binnen de eigen organisatie ligt dat uiteraard anders. Dan heb je alles in eigen hand. Transport is een zeer groot onderdeel van onze serviceverlening. Het optimaliseren van de logistieke trajecten resulteert in betere rittenplanningen en optimaal geladen trailers. Dit resulteert uiteindelijk in veel minder kilometers voor meer leveringen en dus minder brandstofgebruik en milieubelasting. Ook het wekelijks wassen van het volledige vrachtwagenpark in een eigen wasstraat is een van onze duurzame toepassingen. Het vervuilde water wordt opgevangen en op een milieuvriendelijke wijze gefilterd en afgevoerd.

Bij ons serviceonderdeel voor de opslag van complete band-wielcombinaties (zomer- en wintersets) hebben wij ook kritisch naar de milieubelasting gekeken en uiteindelijk geïnvesteerd in een nieuwe, innovatieve wasstraat voor complete sets. Ook hier wordt het waswater en het vuil eerst gescheiden voordat het water wordt afgevoerd. Het gefilterde vuil wordt op een milieuvriendelijke manier afgevoerd en verwerkt.

Tot slot zijn alle heftrucks en transportvoertuigen die wij op onze eigen terreinen en in onze magazijnen gebruiken al voorzien van elektromotoren. Het laten rijden van deze voertuigen maar ook het laten werken van onze bandenmontagelijnen en onze inpakmachines op zelf opgewekte elektriciteit genereerd een win-win situatie voor Inter-Sprint en het milieu."

 

bestanden/content/intersprintloc.png
bestanden/content/magazijn2.png